2005 m. gruodžio 20 d.

Turkistanas

Nacionalinės šventės išeiginių proga išsiruošėm ekskursijon į Turkistaną, už 1000 km pietuose.

Bilietus, nors pirkom prieš savaitę, gavom tik plackartiniam vagone. Daug egzotikos! Traukiniu, kuris važiuoja per pusę Azijos daugiausia važiuoja moterys iš Dagestano, vežančios didžiulius ryšulius pigesnių kinietiškų prekių iš Kirgizstano. Mano kolegą čeką Jaromirą (sėdi dešinėj) vos nesuareštavo policija, nes ėjo į tuliką tik su apatinėm.



Vienintelis senovinis Kazachstano miestas vidury dykumos. Čia persiška architektūra apsupta sodų priminė apie šio pavasario kelionę.



Žmonės skurdūs ir musulmonai.


Romantiška vieta, ypač naktį.




Po to dar važiavom į Šimkentą, dar toliau į pietus, ten visai dar vasara: žolė žalia, medžiai su lapais, šilta, su maikute vaikštinėjau. Čia nuotraukoj žuvys fontane.


Va, koks patenkintas. Kitos nuotraukos - apie šventes Lietuvoj!

2 komentarai:

  1. Anonimiškasgruodžio 21, 2005

    Labai patenkintas. O kur komentaras apie Turkmenbashi??

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turkmėnijos prezidentas Saparmuratas Nijazovas įsakė ministrams per šešis mėnesius išmokti anglų kalbą. "Būtinai mokykitės anglų kalbos. Jūs turite be vertėjo vesti derybas su užsienio kompanijomis. Tokia pirmųjų vadovų pareiga", - pareiškė S. Nijazovas per pasitarimą su šalies naftos ir dujų komplekso vadovais.

    "Ilgių ilgiausiai per šešis mėnesius tu turi mokėti anglų kalbą, - pasakė prezidentas, kreipdamasis į naująjį naftos ir dujų pramonės ministrą 40 metų Gurbanmuradą Atajevą. - Nori - už mokestį, nori - savarankiškai, arba naktimis namuose mokykis, bet kad tu mokėtum kalbą. Jeigu tu neįstengsi jos išmokti, tai ir ministru nebūsi. Šito aš reikalauju iš visų vadovų", - pabrėžė S. Nijazovas.

    ELTA

    Gal ir neblogai, tik laiko mažai duoda...
    Tas Turkistanas, kur buvau - ne tas pats Turkmenistanas, kur Turkmenbashi. Nors vadovai panašiai protingi ir ten ir čia.

    AtsakytiPanaikinti