2006 m. kovo 20 d.

Buchara


Pakeliui į Bucharą džiaugiausi saule ir jaukiais vaizdais. Mašina čiaudėjo nuo 76 markės benzino, kuris čia pilamas, net iš čiaupo su užrašu 93 (žinia, reikia šiek tiek primokėt už psichologinį komfortą). Atstumas tarp miestų nedidelis, apie 250 km, pusryčiavau jau aikštėje su fontanu (nuotraukoje naktį). Ten pat ir apsistojau nedideliam privačiam viešbuty (nuotrauka su arbata), kurio šeimininkė vaišino ne tik arbata, bet ir prabangia vakariene bei pusryčiais, prisivalgius dar atnešė specifinių Naruzo patiekalų. Visa nuotaika kaip tuose viešbučiuose Jazde. Ir kainuoja panašiai: už viską sumokėjau dešimt tumanų (20 lt).

Šilta. Sotus ir laimingas leidausi į pasivaikščiojimus. Nutraukiau kelis šimtus vaizdų, kelis ir čia įdėjau. Miestas dar puikesnis, a ne?




7 komentarai:

  1. Anonimiškaskovo 25, 2006

    man Buchara labiausiai patinka... kaip noreciau ten patekti ir vaiksciot su margais chalatais!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinai, man irgi jau norisi dar kartą tenai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškaskovo 27, 2006

    veikiantis gazirovkes automatas???
    kokiais pinigais varomas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Somais, aišku. Aš irgi buvau apakęs.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apyvartoje klesti tokios monetos po 5,10,25,50 somų. Apytiksliai lygu mūsų centams (1,2,5,10). Gazirovkė atrodo po 15. Kaip tik po tris kapeikas gaunas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškaskovo 29, 2006

    labai idomi to pastato paskirtis, katras prie darzo ir viena is arku prikrauta sieno. lyg sargybos postas, lyg darzine, lyg gyvenamasis namas :)

    o pasirodo jie ant mececiu ne tik tigrus lipdo bet ir slibinus su ... kiauliukais??? islame??? nedaziebiu truputi, gal ten kokie suniukai? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškaskovo 30, 2006

    Noriu noriu ir as i Buchara.
    Su tiubiteika ir chalatu...

    AtsakytiPanaikinti